In Geen categorie

Terugblik en opbrengst Buurtenconferentie

Een maand geleden kwamen zo’n 50 bewoners, ambtenaren en politici bij elkaar tijdens de Buurtenconferentie. Aan de hand van diverse doelen en thema’s werd besproken hoe je Samen Stad kunt Maken. Tijdens de inloop werd er bijgepraat, daarna werden enkele voorbeelden van Samen Stadmaken gepresenteerd door bewoners en ambtenaren. Vervolgens gingen de deelnemers in vijf groepen uiteen om specifieke thema’s werden uit te diepen. Aan het eind van de conferentie werd dit plenair teruggekoppeld. De waardevolle opbrengst van deze avond kun je terugvinden in deze pdf.

Na de buurtenconferentie is een groep deelnemers bestaande uit Caroline Combé, Martin van der Maas, Kirstin Zimmerman, Nies Medema, Larissa Korporaal en Sumadi Bambang Oetomo verdergegaan met het uitwerken van deze resultaten als onderdeel van de Uitvoeringsagenda Omgevingsvisie.

Dit heeft geleid tot een tekst die agendeert welke instrumenten we aanbevelen om op te pakken. In dit stuk hebben we aangegeven waar de prioriteiten liggen, het belang van vertrouwen aangekaart en aangegeven dat het nu tijd is te gaan werken aan middelen voor de uitvoer. Hier vind je de tekst.
De Uitvoeringsagenda is inmiddels verstuurd naar het college van burgemeester en wethouders en zal naar verwachting midden december behandeld worden. Zodra dit gebeurd is zullen we het stuk en het besluit op deze website delen, ook verdere updates delen we hier met jullie. Belangrijk om te weten is dat we ook volgend jaar weer een Buurtenconferentie willen gaan organiseren om zo samen stad te blijven maken. We houden jullie op de hoogte. We sluiten af met een quote van wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, Marieke van Doorninck: “ Samen stadsmaken is voor mij de meest belangrijke strategische keuze bij het maken van de Omgevingsvisie ”

 

Sfeerimpressie Buurtenconferentie- Samen Stadmaken – 2 november 2021

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.